Predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje dr Besim Kadić saopštio je da su nastavljeni radovi druge faze izgradnje Doma Crvenog krsta u tom gradu, čija je vrijednost 230.000 eura. On ističe da je postavljena vodovodna i elektro instalacija, a u toku je malterisanje zgrade.

- Objekat je površine 550 kvadrata korisnog prostora, i nakon završetka koštaće oko 230.000 eura. Većinu sredstava obezbijedila je Opština, dok je 80.000 eura uplatio Crveni krst Crne Gore. Radove kvalitetno izvodi ovdašnje preduzeće “Unipred” i imamo obećanje da će zgrada biti useljiva do Nove godine, kazao je dr Kadić i podsjetio da će novi objekat Crvenog krsta koji se nalazi u Ulici Šukrije Medjedovića omogućiti kvalitetne uslove za rad aktivistima i volonterima ove humanitarne organizacije.

- Velelepno zdanje će, osim magacinskog prostora imati i učionice, sale za treninge i obuku u pružanju prve pomoći, ne samo djece i omladine, nego i vatrogasaca, policajaca i radnika. Takođe, imaće i kancelarije za zaposlene, ali i nekoliko prostorija za prinudni smeštaj unesrećenih, koji bi boravili u njima najviše jedan ili dva dana, kazao je dr Kadić.