Položeno cvijeće na Spomenik 12 ruža

 

Delegacije gradova Bijelo Polje i Svištov položile su danas cvijeće na Spomenik 12 ruža u Bijelom Polju, u znak sjećanja na 12 bugarskih đaka stradalih u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Lima 2004. godine.

 

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković kazao je da se Bijelo Polje klanja sjenima djece, koja su stradala u ovoj nesreći.

 

-Ova nesreća povezala je dva grada, a prijateljstvo prerasta i u saradnju gradova Svištov i Bijelo Polje u obalasti sporta, kulture, ali su najavljeni i drugi oblici saradnje, kazao je Ljušković.

 

 Predsjednik Savjeta Opštine Svištov Kristijan Kirilov kazao je da je tragedija koja se dogodila prije 13 godina trajno povezala Svištov i Bijelo Polje.

 

-Bijelo Polje je naš grad pobratim, sa kojim njegujemo dobre odnose, a prijateljstvo ova dva grada će nastaviti da njeguju i naša djeca, kazao je Kirilov.

 

 

 Venceslav Eftimov, čija je ćerka stradala u kanjonu Lima, zahvalio se građanima i upravi Bijelog Polja za sve što su učinili da tragedija ne dostigne još veće razmjere.

 

 -Roditelj koji je izgubio dijete tuguje do kraja života. Mi smo zahvalni svim timovima koji su pritekli u pomoć prilikom spasavanja djece i vjerovatno bi tragedija bila još i veća za bugarski narod, da mještani Bijelog Polja i Prijepolja nijesu pritekli u pomoć. Mi to ne možemo zaboraviti Crnoj Gori i Srbiji, kazao je Eftimov. 

 

Osim na Spomenik 12 ruža, delegacije su položile cvijeće na spomenik u Gostunu, gdje su stradali bugarski đaci i na spomenik  žrtvama željezničke nesreće kod Bioča u Bijelom Polju.