U ime lokalne uprave i svoje lično, čestitam svim pripadnicima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti jedan od najznačajnijih hrišćanskih praznika - Vaskrs.

-Ovaj praznik nas podsjeća na važnost tolerancije i mira i svim vjernicima želimo da ovaj najradosniji hrišćanski praznik, koji se ove godine i po starom i po novom kalendaru obilježava istog dana, proslave upravo tako - zajedno sa porodicom i prijateljima u miru radosti i ljubavi.

 

Proslava Vaskrsa i drugih najvećih vjerskih praznika prilika je da naglasimo vrijednosti međusobnog uvažavanja, tolerancije i zajedništva ali i nadahnuće za nove izazove, čineći samo dobro, kako bismo naše Bijelo Polje učinili boljim za život svih građana i kako bi smo mladima ostavili kvalitetnu zalogu za budućnost.

 

Uvažavajući prava svakog čovjeka i kulturnu raznolikost, sa posebnim senzibilitetom za ugrožene i marginalizovane grupe, dostojanstveno, sa ljubavlju, otvorenog srca, nastavićemo da stvaramo bolje uslove života za sve one koji u našem gradu žive.

 

Ipak, tradicionalno i prepoznatljivo, naše najvažnije gradilište su mostovi multikonfesionalne i medjugeneracijske saradnje, ali i obrazovanja i vaspitanja mladih, u nastojanju da stvorimo izglede za što bolji život u bliskoj budućnosti.