Danas je u sali Opštine Bijelo Polje održan Dan otvorenih vrata za nevladine organizacije.

Potpredsjednica Opštine Nemša Omerhodžić kazala je da je predsjednik Opštine formirao novu komisiju za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

-Konkurs je raspisan prije šest dana i objavljen na Sajtu opštine,  i u roku od šest dana dužni smo da organizujemo Dan otvorenih vrata za NVO  koji smo danas i upriličili. Interesovanje NVO sektora je veliko i danas ćemo odgovoriti na sve nejasnoće i njihova pitanja. Konkurs traje trideset dana,  nakon čega će komisija prispjele projekte analizirati i potruditi se da donesemo pravilnu odluku i izvršimo pravilan odabir svih projekata, kazala je potpredsjednica Omerhodžić.

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu  Saida Čikić kazala je da je Sekretarijat za lokalnu samoupravu zadužen za administrativno-tehničke poslove komisije i čitavog procesa.

-Nakon što je imenovana komisija,  Savjet za saradnju sa nevladinim organizacijama je predložio prioritetne oblasti za ovu godinu, a nakon čega predsjednik prihvatio baš kako je Savjet predložio i donio Odluku o visini sredstava za finansiranje projekata NVO i utvrđivanju prioretetnih oblasti od javnog interesa. Pet prioritetnih oblasti za ovu godinu su marginalizovane grupe, ekonomski razvoj, životna sredina, borba protiv korupcije, kultura i sport. Lokalna uprava je dužna da za potrebe izrade projekata nevladinim organizacijama stavi na raspolaganje strateške, programske i planske akte Opštine Bijelo Polje, kazala je Čikić.