Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić priredio je danas prijem za Amilu Kujović koja od septembra počinje da studira biohemijski inženjering na jednom od najboljih svjetskih Univerziteta Prinston u Nju Džersiju.

Predsjednik Žurić čestitao je Amili veliki uspjeh i poželio sreću tokom studiranja i buduće karijere.

Amila je kazala da je Brinston jedan od deset najboljih svjetskih fakulteta .

-Velika mi je čast što ću moći da iskoristim sve te resurse koji se tamo nalaze uključujući najbolje svjetske profesore i najopremljenije laboratorije. Ovaj fakultet primi svega sedam odsto studenata od ukupnog broja prijavljenih ili da budem još preciznija prijavi se trideset hiljada učenika, a bude primljeno samo dvije hiljade. Smjer koji ću studirati je biohemijski inženjering, a nakon studija imam želju da doprinesem toj grani nauke koja je jako perspektivna i razvija se velikom brzinom. Učiću vezano za istraživanje ćelija, genetiku i tehnološke inovacije koje se koriste u medicini, kazala je Kujović.

Osnovnu školu „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju Amila je završila kao đak generacije i dobitnik diplome „Luča“. Prve dvije godine Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, takođe, je okončala sa odličnim uspjehom, a zatim završila i Američku školu, United World College u Mostaru u trajanju od dvije godine.