Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić upriličio je danas prijem za predstavnike kik -boks saveza država učesnica Prvenstva Balkana u kik boksu za juniore i seniore koje se održava u Bijelom Polju.

Predsjednik Žurić je kazao da je Prvenstvo Balkana u kik boksu koje je danas počelo u Bijelom Polju, događaj od velikog značaja, jer dugo vremena Crna Gora nije imala priliku da bude domaćin jednog ovakvog prvenstva.

-Zahvaljujem se na razumijevanju što smo dobili priliku da budemo domaćin ovako bitnog takmičenja. Najeveću zahvalnost dugujemo ugledu koji u istoriji ovog sporta imaju predsjednik Kik -boks saveza Crne Gore Strugar i selektor naše reprezentacije Radonjić. Potrudećemo se da opravdamo ukazano povjerenje i da se Bijelo Polje pokaže kao dobar domaćin ovako zanačajne sportske manifestacije, kao što smo bili mnogo puta u različitim sportovima. Mi u Bijelom Polju nemamo zapažen kik boks i ako imamo blizu 60 sportskih klubova među kojima je veliki broj borilačkih klubova koji su podržani od opštinskog budžeta. Ovakve sportske manifetacije su nam bitne zato što animiraju veliki broj mladih ljudi da se bave sportom, kazao je predsjednik Žurić.

Predsjednik Kik- boks saveza Crne Gore Ivan Strugar zahvalio se predsjedniku Žuriću na podršci u organizaciji Prvenstva Balkana u kik boksu.

-Imali smo punu podršku Opštine Bijelo Polje u svim segmetima organizacije ovog prvenstava i nadam se da će naši gosti biti zadovoljni i ugošćeni na pravi način onako kako je Crna Gora to uvijk radila ne samo u Bijelom Polju nego širom Crne Gore. Nadam se da ćemo u nekoj skorijoj budućnosti za par godina aplicirati i za neko veće takmičenje, jer je Crna Gora bila domaćin prije 13 godina Prvensta Evrope koje se održalo u Podgorici i Budvi i nadam se da će organizacija ovog Prvenstva Balkana biti dovoljno kvalitetna da nas preporuči za neko veće takmičenje, kazao je Strugar.

Danas se u okviru Prvenstva održavaju kvalifikacione borbe, dok će se finalne borbe održavati sjutra sa početkom u 11 časova.