Danas je u Bijelom Polju održan okrugli sto u okviru  javne rasprave o Prijedlogu programskih obaveza Radio i Televizije Crne Gore za period od 2018 do 2020 godine.

Generalna direktorica RTCG Andrijana Kadija kazala je da je Zakonom o nacionalnom javnom emiteru predviđena obaveza RTCG da sklopi ugovor sa Vladom Crne Gore, da  budemo partneri kao bi pružali programske usluge, jer je to osnovna djelatnost naše kuće.

-Ovaj ugovor doživljavamo kao zajednički dokument, jer smo u obavezi  da prije svega građanima koji plaćaju javni servis obajasnimo na koji način smo potrošili svaki uloženi euro. Građani nama daju novac mi proizvodimo program koji bi trebao da zadovolji sve potrebe građana. Ono što izdvaja program RTCG od svih ostalih su zakonske obaveze. Mi moramo da proizvodimo program koji ne samo da je zabavni, nego pored toga što je informativan on mora biti i edukativan, da promoviše kulturu, toleranciju, suživot, mora da utiče na poboljšanje i na stvaranje vrjednosnih kategorija. S druge strane moramo da naučimo da trpimo kritike, ali i da kritikujemo ne da razvijamo kritizerstvo, već pravu kritiku na račun devijantnih pojava u našem društvu. Ova javna rasprava je prilika da svi zainteresovani građani učestvuju i kreiraju program na neki način, to je moguće uraditi putem sajta, jer se  na sajtu od 29 septembra nalazi prijedlog ovog ugovora, ali i u ovoj javnoj raspravi ili putem elektronske pošte ili pisama koja će te iskoristiti da kažete ono što je dobro i ono što nije, kazala je Kadija.

U ime lokalne uprave prisutne je pozdravio Vasko Radović direktor Centra za informacioni sistem Opštine Bijelo Polje koji je podsjetio na dosadašnju saradnju Opštine Bijelo Polje i Radio Televizije Crne Gore i  izrazio očekivanje da će Bijelo Polje i sjever Crne Gore biti još više prisutni na RTCG.

Na okruglom stolu su govorili i Aleksandar Mirković urednik Prvog programa Televizije Crne Gore, Radojica Bulatović direktor Radija Crne Gore, Valentina Šćekić pomoćnica generalne direktorice Radio Televizije Crne Gore i Aleksandra Sekulić Vojvodić glavna producentkinja RTCG.

Na javnoj raspravi i građani su postavili brojna pitanja na koja su predstavnici RTCG dali odgovore.