Sajam sezonskih poslova omogućava srednjoškolcima i studentima da u zavisnosti od ponude, shodno svojim interesovanjima, iz različitih sektora steknu dodatna znanja i vještine koje će ih osposobiti za tržište rada, kazao predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović otvarajući Sajam sezonskih poslova ,,Summer job 2018″ danas  u Bijelom Polju.

-Ovakve i slične projekte koji daju benefite za direktne i indirektne korisnike , ali i za širu zajednicu, Opština Bijelo Polje će uvijek sa zadovoljstvom podržati kao što je to radila i u prethodnom periodu. Mi smo u ovom projektu prepoznali šansu za mlade ljude iz Bijelog Polja i čitavog sjevera Crne Gore, da pronađu posao i da dodatno razviju svoju ličnost i istovremeno unaprijede  svoj ekonomski status. Vjerujemo da će mladi ljudi koji danas budu prisutni  ovdje ovaj Sajam iskoristiti na pravi način i da će poslodavci ostvarti sva svoja očekivanja. Preporučio bih da uvijek istražujete mogućnosti  i da svaku dobru priliku iskoristite, da uvijek unapređujete svoja znanja i da sebe i svoje potencijale usmjerite na stvari vrijedne truda, jer Vi ste sadašnjost i budućnost našeg grada i naše države. Koristim priliku da se zahvalim dekanima Pravnog i Ekonomskog fakulteta Velimiru Rakočeviću i Nikoli Miloviću, kao i Fakultetu za hotelijerstvo iz Kotora, koji su pomogli organizaciju ovog Sajma, a posebno Studentskom parlamentu Univerziteta Crne Gore koji je jedan od glavnih organizatora Sajma, kazao je predsjednik Smolović.

Koordinator Sajma u Bijelom Polju Jovan Bojović zahvalio se Opštini Bijelo Polje na čelu sa predsjednikom Petrom Smolovićem koji tradicionalno podržavaju ovaj Sajam.

-Zahvaljujem se poslodavcima i našim saradnicima koji su sa nama u ovom projektu. Sajam sezonskog zapošljavanja organizujemo 11 put i to jako uspješno. Naša uspješnost u organizaciji ovog projekta ogleda se u mnogim poljima, prije svega u dobitima koja se daje nama mladim ljudima ovim projektom. Dobiti koje imamo mi, su stručno usavršavanje i upoznavanje sa tržištem rada i sticanje novih znanja, dok  s druge strane poslodavci su ti koji imaju dobiti od ovog Sajma, tako što uvode novi mladalački duh, entuzijazam i energiju koji, svakako doprinose dobrom radu preduzeća u kojem se nalaze mladi ljudi, kazao je Bojović.

Sajam sezonskih poslova ,,Summer job 2018" će trajati danas do 13 časova.