Povodom obilježavanja jubileja 75 godina od bitaka na Sutjesci i Neretvi, drugog zasijedanja AVNOJ-a u Jajcu i zasijedanja ZAVNO-a, AFŽ-a i Narodne omladine  u Kolašinu i 70 godina od postojanja SUBNOR-a Crne Gore, danas je u Bijelom Polju održana tribina na temu NOB-a i antifašizma.

Tribini su  prisustvovali predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, predsjednik Skupštine opštine Džemal Ljušković, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdija Hodžić i generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Dragan Mitov Đurović.

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković istakao da je Bijelo Polje poslije grada Jajaca, u odnosu na broj stanovnika, bilo najbrojnije po učešću i žrtvama u NOR-u i revoluciji u toku Drugog svjetskog rata u jugoslovenskim okvirima.

Predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, Zuvdija Hodžić kazao je da danas kada slavimo Dan pobjede, veliki Međunarodni praznik, može se s pravom reći da je to zaslužio da bude i naš 13. jul, zato što je to bio prvi oružani i opštenarodni otpor fašizmu, i to kada je fašizam bio najjači, kada je Evropa poklekla, a jedan mali narod izrastao je u velki simbol svijeta i otpora mraku i fašizmu, kazao je Hodžić.

Na tribini je govorio i Rajko Stevović član Glavnog odbora SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, a u okviri Dana antifašizma izveden je i prigodan umjetnički program i uručene su članske karte novim čalanovima UBNOR-a i antifašista.

Nakon Tribine delegaciju SUBNOR-a i antifašista Crne Gore primo je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.