Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović danas je potpisao Ugovor o koncesiji za korišćenje mineralne vode sa izvorišta Čeoče sa koncesionarom „Water Group“ d.o.o, kompanijom iz Kolašina koju zastupa izvršna direktorica Milena Varagić.

Boris Rašković, suvlasnik firme koja je kupac fabrike "Rada" i koncesionar izvorišta Čeoče, kazao je da će se u toku ovog mjeseca i do sredine juna, raditi adaptacija i rekonstrukcija kompletnog izvorišta, a oprema je već poručena i tehnolozi počinju da rade u narednim danima.

-Planiramo postavljanje cjevovoda do fabrike u naredna dva mjeseca i stavljanje u funkciju izvorišta. U isto vrijeme kreće kompletna rekonstrukcija fabrike, očekujemo da građevinske radove završimo najkasnije do kraja jula ili početka avgusta mjeseca. Ograde su nam već stigle i montaža kreće iduće nedjelje. Poručena je potpuno nova oprema, stižu dvije linije jedna za staklenu jedna za pet ambalažu. Planiramo da za početak uposlimo jednu smjenu sa 15 zaposlenih, a istovremeno ćemo zaposliti  5 radnika zaduženih za distribuciju što je ukupno 20 zaposlenih. Do početka ljeta 2019. godine, planiramo da za još toliko povećamo broj zaposlenih i uvođenje druge smjene. U naredne 3 godine planiramo da se bavimo gaziranom vodom, sve u sinergiji sa vodom "Suza" i ostalim asortimanom koji mi već radimo i distribuiramo. Poslije 2 godine poslovanja eventualno 3 godine  planiramo proširenje asortimana sa novim proizvodima sa vodom sa ukusima ili sokovima, kazao je Rašković.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović se posebno zahvalio Vladi Crne Gore i potpredsjedniku Simoviću koji su uložili poseban napor da dođe do realizacije ovog posla.

-Rekonstrukcijom ove fabrike dobijamo nova radna mjesta, ali ne samo radna mjesta, jer kompanija "Rada" ima veliku simboliku za Bijelo Polje. Kroz brend mineralne vode ''Rada'', jedine mineralne vode u Crnoj Gori, ime i brend Bijelog Polja se proširio značajno izvan teritorije Crne Gore. Investotor će imati punu podršku kompletnog menadžmenta Opštine Bijelo Polje. Građani su oduševljeni zbog pokretanja proizvodnje u ''Radi'', u što sam se lično uvjerio ovih dana, istakao je predsjednik Smolović.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović kazao je da je Vlada kreirala ambijent i aktivnosti koje su dovele do realizacije ovog projekta.

-Lokalna uprava je pokazala veoma angažovan odnos prema potrebi lokalne ekonomije i građana Bijelog Polja da ova fabrika počne ponovo da radi. Sve obaveze prema radnicima će biti izmirene i radnici će biti u potpunosti izpoštovani. Ovih dana počinje rekonstrukcija, i već u novembru mjesecu imaćemo prve nove litre kvalitetne i prepoznatljive mineralne vode "Rada", kazao je Simović.