Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, uručili su danas rješenja po osnovu javnog poziva za podršku poslovanja mladih poljoprivrednika, u okviru Agrobudžeta za 2018. godinu.

Predsjednik Smolović se zahvalio Vladi Crne Gore i ministru Simoviću i podsjetio da Opština odobrava značajne podsticajne mjere poljoprivrednim proizvođačima.

-U Bijelom Polju postoje 1244 registrovana poljoprivredna gazdinstva od čega je 129 organskih proizvođača, što je 42% ukupnog broja crnogorskih organskih proizvođača. U periodu od 2013. do 2018. godine Vlada Crne Gore i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, odobrili su preko 10 miliona eura za opštinu Bijelo Polje, kazao je Smolović i podsjetio na brojne podsticajne mjere koje Opština Bijelo Polje preko Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj i Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj omogućava poljoprivrednim proizvođačima.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović izrazio je zadovoljstvo, što je 60 poljoprivrednih proizvođača danas dobilo rješenja po osnovu javnog poziva za podršku poslovanja mladih poljoprivrednika.

-Od posebnog značaja je činjanica da je veliki broj mladih zainteresovan da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, za šta je dokaz i ova puna sala. Iz Bijelog Polja jasno šaljemo poruku da ste svi vi, ali i oni koji su ranije koristili ova sredstva, i oni koji će u narednom periodu iskoristiti tu mogućnost, ključna snaga crnogorskog sela, kazao je Simović.

Rješenja su uručena za poljoprivredne proizvođače iz 13 crnogorskih opština.