Učenike Škole za osnovno muzičko obrazovanje koji su osvojili nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, direktoricu Jasmilu Hot i mentore, primio je danas predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Predsjednik je čestitao nagrađenima, njihovim mentorima i menadžmentu škole na postignutim rezultatima.

-Nastavićemo da podržavamo Muzičku školu, potrudićemo se da ona dobije status srednje muzičke škole koja će biti smještena u aneksu OŠ ,, Dušan Korać“, koja uskoro treba da počne da se radi. Završen je  DUP i tender, a sredstva su obezbijeđena u iznosu od 5,5 miliona eura, čime su stvorene pretpostavke za početak radova. Potreban je određeni vremenski period da se taj objekat izgradi. U periodu do konačne izgradnje objekta, potrebno je pripremiti dokumentaciju i ispoštovati procedure kako bi bila osnovana Srednja muzička škola u Bijelom Polju, kazao je Smolović.

Direktorica škole za osnovno muzičko obrazovanje Jasmila Hot kazala je da bjelopoljska Škola za osnovno muzičko obrazovanje spada u pet najboljih u Crnoj Gori.

-Naši učenici su osvojili 19 nagrada na državnom takmičenju od toga 7 zlatnih, što je najveći broj pruznanja tog ranga od osnivanja škole prije 57 godina. Dječiji troglasni hor naše škole, koji vodi profesorica Jelena Đaković je već 16 godina najbolji u državi. Osvojili smo 4 srebrne, 4 bronzane lire i 4 pohvale. U Bijelom Polju je ove godine održan prvi Gitar fest, zahvaljujći podršci i opštinske Komisije za raspodjelu sredstava nevaladinim organizacija. Na tom takmičenju, koje je bilo međunarodnog karaktera, naši učenici su osvojili 8 nagrada. Na međunarodnom takmičenju u Zagrebu, naš učenik Adrijan Štulić sa klavirskog osjeka osvojio je 11 mjesto. On je i đak generacije naše škole za ovu godinu. Na takmičenju u Bečeju, Republika Srbija prve nagrade zauzele su Teodora Rakonjac, Milica Rabrenović i Laura Miladinović, dok su druge nagrade pripale Emini Višnjić i Milici Đurović. Na takmičenu u Tivtu osvojili smo jednu zlatnu liru, tri srebrne i jednu bronzanu. Inače, Škola za osnovno muzičko obrazovanje ima 224 učenika,  kazala je Hot.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje ima dugu tradiciju, osnovana je 1961. godine.