Dobitnicu prve nagrade na VI Međunarodnoj NIS olimpijadi koja je održana u Novom Sadu Irenu Madžgalj i njenog brata Novaka, najboljeg studenta Saobraćajnog fakulteta, primio je danas predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Irena je istakla da je nagradu u Novom Sadu zavrijedila u veoma jakoj konkurenciji, jer je bilo prijavljeno preko 2 hiljade takmičara, a u finalnom dijelu nadmetalo se oko 200 najboljih.

-Nadala sam se ovoj ovoj nagradi, jer sam na IV i V NIS Olimpijadi osvojla prvo mjesto. Naporno sam se pripremala za ovo takmičenje i nastaviću da se trudim i da svoje znanje još više usavršavam. Ja i moj brat Novak ćemo Crnu Goru predstavljati na Međunarodnom studentskom festivalu koji će se ove godine održati u Bugarskoj.

Podsjetimo, Irena 2015.godine osvaja 1.mjesto na Međunarodnom konkursu “Nebeski Dobošar“ u recitovanju ruskih stihova, 1. mjesto i apsolutna pobjednica Međunarodne NIS olimpijade 2016. godine, a u maju osvaja 2. mjesto na Međunarodnom konkursu “Duško Trifunović“ u pisanju sastava.

Prvo mjesto na međunarodnom konkursu “Jezik je put civilizacije i kulture“, osvojila je 2017. godine, u martu 1. mjesto na Međunarodnom konkursu “Ja želim u Artek“, 3. mjesto na Međunarodnom konkursu u pisanju sastava na ruskom jeziku “Narodi i Vremena“, 3. mjesto na državnom takmičenju u kategoriji srednjoškolaca, u aprilu 3. mjesto na Međunarodnom konkursu u pisanju sastava na maternjem jeziku “Mihailo Kovač“, u maju 1. mjesto na V Međunarodnoj NIS olimpijadi, u junu 1. mjesto na VII Međunarodnom Puškinskom konkursu “Čto imeni tebe moёm“u Moskvi.

U septembru 2017. godine osvaja 2. mjesto na I Međunarodnom festivalu poezije i proze za osnovce, srednjoškolce i mlade do 30 godina “Florika Štefan“, kao i 3. mjesto na XI Međunarodnom festivalu „Duško Trifunović“. U decembru iste godine, na najvećoj Olimpijadi na svijetu za najbolje poznavaoce ruskog jezika koja je održana na Institutu “A.S. Puškin“, proglašena je za apsolutnu pobjednicu.

U toku 2018. godine, osvaja 1. mjesto na dodatnom konkursu “Mladi orator“, 2. mjesto na VIII Međunarodnom konkursu “Trifun Dimić“, 2. mjesto na IX Međunarodnom festivalu „Stanislav Preprek“ i 2. mjesto u Crnoj Gori na takmičenju iz ruskog jezika.

Predsjednik Smolović je istakao da je rukovodstvo lokalne uprave počastvovano što je ugostilo talentovanu učenicu, čestitao Ireni osvojene nagrade, uručio prigodne poklone i obećao podršku Opštine u narednom periodu.