Policijska akademija iz Danilovgrada, danas je u Bijelom Polju prezentovala uslove upisa XII generacije polaznika JU VSŠ “Policijska akademija”. Upis se vrši za 50 polaznika/ca koji će se školovati po “Obrazovnom programu za zanimanje policajac/ka”.

Predstavnike Akademije primio je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, koji je izrazio zadovoljstvo njihovom posjetom Bijelom Polju i iskazao spremnost na saradnju sa ovom institucijom.

Nakon prijema kod Predsjednika Opštine, predstavnici Akademije održali su prezentaciju za zainteresovane građane u sali Skupštine opštine Bijelo Polje.

Predavač na Policijskoj akademiji Radivoje Sokić kazao je da školovanje na Akademiji traje dvije godine i nakon završetka školovanja akademci dobijaju peti stepen stručne spreme.

-Pravo upisa imaju kandidati koji su završili srednju školu u trajanju od četiri godine. Smještaj i ishranu za akademce finansira Vlada Crne Gore. Ova obrazovna ustanova raspolaže poligonom za obuku, a tu su i sportska sala i kvalitetne prostorije za učenje, istakao je Sokić.

Prijave za upis sa potrebnom dokumentacijom predaju se neposredno na Policijskoj akademiji u Danilovgradu počev od 04.07.2017.godine.

Uslove upisa na Policijsku akademiju za 2018. godinu možete pogledati ovdje.