Jutros je održana trka ulicama Bijelog Polja na 800m za uzrast do 14 godina. U muškoj konkurenciji, prvo mjesto osvojio Nihad Balić, drugo mjesto  pripalo je Dajlanu Bandi, a treće mjesto Luki Medojeviću. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Amina Suljević,  drugo mjesto pripalo je Milji Joksimović, dok je treće mjesto osvojila Jovana Obradović. Specijana zlatana medalja uručena četvorogodišnjem  Novaku Lakčeviću. Nagrade su uručili predsjednik Opštine Petar Smolović i direktor Atletskog mitinga Milivoje Mićo Radović.  

Ove aktivnosti realizovane su u susret prvom Petrovdanskom atletskom mitingu koji će početi  danas u 17:00 časova na Gradskom stadionu u organizaciji kompanije Bravera, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje i uz tehničku podršku AK Jedinstvo.

Pozdravljajući prisutne, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je kazao da je Bijelo Polje, nakon 25 godina domaćin tako zanačajnog atletskog takmičenja koje će uslijediti u popodnevnim časovima.

Takmičari dolaze iz sedam država: Bosne i Hercegrovine, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova, Hrvatske i domaćina Crne Gore.                                                                                                                    

-Posebnu zahvalnost dugujemo oraganizatorima, braći Veličković koji su i ovog puta pokazali društveno odgovoran odnos prema rodnom gradu i sredini u kojoj posluju. Zahvalni smo i Atletskom savezu Crne Gore na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem na podršci i razumijevanju. Nadam se da će ovaj sportski spektakl prerasti u tradiciju i da će 12. jul i narednih godina u atletskom kalendaru biti rezervisan za Atletski miting u gradu pod Obrovom. Bijelo Polje je iznjedrilo mnoge atletske asove bivše Jugoslavije, ali i danas, naš Atletski klub bilježi izvanredne rezultate sa kojima će, nadam se i nastaviti. Želim svim gostima da se lijepo osjećaju u Bijelom Polju, gradu dobrih i gostoprimnih ljudi, a neka najbolji pobijedi, istakao je Smolović.

Nakon trke Atletski savez Crne Gore je promovisao projekat „Dječija atletika za najmlađe“.

Prvi PetrovdanskI atletski miting organizuje kompanija Bravera sport, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje i uz tehničku podršku AK “Jedinstvo”.