Opština Bijelo Polje nagradila je najbolje učenike bjelopoljskih  škola-dobitnike diplome ''Luča'' i osvajače nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nagrade su uručili predsjednik Opštine Petar Smolović i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić.

Predsjednik Smolović je kazao da iza svakog velkog uspjeha stoji talenat, ali i rad i odricanje.

-Priznanja koja će vam danas biti uručena trebala bi da predstavljaju najavu vaše svijetle budućnosti i blistavih karijera. Morate biti svjesni opasnosti ranog uspjeha, jer uspjeh može da vas zavara i uspava. Treba da znate, da su vaše znanje i talenat beskrajna bašta koju morate uređivati i zalivati. Samo trudom i svakodnevnim naporom ćete opravdati svoje, ali i nade svih nas, koji na vaše uspjehe gledamo sa beskrajanom ljubavlju i pijetetom. Neka ovaj najljepši dan bude samo prvi stepenik u lancu sjajnih  budućih retultata i priznanja, istakao je Smolović.

Ukupno je nagrađeno 226 učenika. Za školsku 2017/2018 godinu bilo je ukupno 24 đaka generacije, kod srednjih škola 24 ''Luča A'' i 30 ''Luča B'' nagrada, kod osnovnih škola 85 dobitnika ''Luča'' nagrade, dok je ukupno nagrađena 63 učenika.