Ovogodišnja nagrada za profesionalnu izvrsnost koju dodjeljuje Rotari klub Bijelo Polje pripala je Jeleni Đaković, profesorici klavira i horskog pjevanja u Osnovnoj muzičkoj školi u Bijelom Polju, za izuzetan doprinos razvoju visokih etičkih standarda putem služenja u ličnom poslu, profesiji i u zajednici.

Predsjednik Komisije RC Bijelo Polje za dodjelu ovog priznanja Abaz Dizdarević kazao je da je teško pobrojati sve uspjehe koje Jelena Đaković postiže u kontinuitetu promovišući ne samo svoju profesiju i Osnovnu muzičku školu, nego i opštinu Bijelo Polje postajući jedan od najboljih ambasadora kulture lokalne zajednice i Crne Gore.

Profesorica Đaković, od  početka svog radnog angažmana u Bijelom Polju 2001. godine, bilo kao profesorica  Osnovne muzičke škole, kao dirigent Dječijeg i Gradskog hora, ili mentorica Ženske pjevačke grupe KUD Tekstilac, postiže vrhunske rezultate na svim poljima svog angažmana.

Pored brojnih nagrada na Festivalima mladih muzičara Crne Gore, kao i na brojnim međunarodnim muzičkim dječijim festivalima, Jelena Đaković je ove godine postigla zapažen rezult  sa Gradskim horom koji je na prvom međunarodnom Beogradskom festivalu horova osvojio drugu nagradu.

RC Bijelo Polje u godini jubileja, na desetogodišnjicu osnivanja, ustanovio je priznanje koje će se svake godine dodjeljivati za izuzetne rezultate postignute u profesiji, koji su u skladu sa vrhunskim načelom Rotary International - Nesebično služenje zajednici.