Crna Gora je biser koji trebate da iskoristite saopštio je predstavnik turističke agencije iz Švedske Ola Halen prilikom sastanka sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem.

U delegaciji još bili i estradni umjetnik, inače rođeni Bjelopoljac Refik Kolić sa suprugom Medihom poznatom humanitarnom radnicom koji su organizovali ovu posjetu.

Predsjednik Smolović je kazao da je potrebna što bolja prezentacija naše zemlje koja ima  divlju ljepotu koju je teško naći u nekom dijelu svijeta.

-Naša zemlja ima što nemaju drugi. Palnine su naši biseri  i pogodne su za zimski, ali i ljetnji turizam. Imamo i ekloške proizvode kojima se možemo ponositi, jedenom riječju imamo sve mogućnosti kako za zimski tako i za ljetnji turizam. Tu su i lijepe rijeke koje su pune ribe u kojima se maltene može pecati više od osam mjeseci. Seoski turizam koji se može koristiti tokom čitave godine i još mnogo toga što nema većina država u svijetu, ali moramo više poraditi na prezentaciji svega toga kako bi privukli potencijanle turiste koji su zainteresovani za ljepote naše zemlje. Moramo mijenjati i svijest građana od kojih mnogi nisu svjesni šta imamo a ne koristimo, a posebno ne čuvamo, istakao je Smolović.

Predstavnik turističke agencije uz Švedske Ola Halen izražava zahvalnost na fantastičnom prijemu i  zadovoljstvo posjetom, posebno sastanicima kod čelnih ljudi Bijelog Polja i Plava.

-Vaša prezentacija ocijenjena je najvećom ocjenom, jer je bila iskrena i vidjelo se da želite dobro svom gradu i državi, rekao je Halen.

Radi se na izradi turističkog aranžmana za Crnu Goru koji bi uključivao i posjetu Bijelom Polju za koji postoji interesovanje turista iz Švedske.