Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i suvlasnik firme ,,Water group” Boris Rašković svečano su danas otvorili novu fabriku mineralne vode ,,Rada“ u koju je uloženo četiri miliona eura.

Premijer  Marković kazao je da nova fabrika doprinosi rastu naše ekonomije, proizvodnje, a temelji se na nekadašnjoj ’’Radi’’,  koja otvara nova, kvalitetna i održiva radna mjesta.

-Dodatno valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj. Ovom proizvodnjom supstituisaćemo uvoz kisjele vode, vrijednosno blizu osam miliona eura i taj novac ostaje u našem privrednom sistemu a doprinijeće razvoju i boljem standardu. Realizacija ovog projekta dokaz je da obećanja ispunjavamo i da se riječi pretvaraju u djela. Tokom prethodne dvije godine pokazali smo i najstrožijim kritičarima da možemo dostići i nadmašiti očekivane stope ekonomskog rasta.  Pokazali smo da ih možemo održati na visokom nivou. Naše ambicije i razvojna  vizija sežu i dalje, ali da bi to ostvarili moramo se snažno baviti proizvodnjom i realnom ekonomijom, kaže Marković i dodaje da Vlada u kontinuitetu podržava razvoj sjevara pa će narednog mjeseca početi radovi na izgradnji nove škole ,,Dušan Korać“.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, istakao je na današnjoj svečanosti da je u cilju stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta i razvoja preduzetništva u Bijelom Polju, lokalna uprava već godinama unazad sprovodila značajne aktivnosti zajedno sa Vladom Crne Gore.

-Rezultat takve međuresorne saradnje je da danas, u Bijelom Polju, otvaramo novu fabriku mineralne vode ,,Rada”, vjerujući da će ovaj brend ponovo zasijati punim sjajem i to ne samo na domaćem tržištu već i širom regiona, nastavljajući tradiciju dugu preko 35 godina.

Predsjednik Smolović kaže da je ponovno stavljanje u funkciju ove fabrike najbolji primjer pravilne valorizacije prirodnih potencijala kojima raspolaže naša opština, a koji će, uz realizaciju strateških razvojnih projekata od državnog značaja koje realizujemo uz bezrezervnu podrsku Vlade Crne Gore - Đalovića pećina i ski centra Cmiljača na Bjelasici, zaokružiti turističku ponudu Bijelog Polja i učiniti ga prepoznatljivim u regionu. Otvaranjem ove fabrike, šansu za zaposlenje dobilo je preko 20 ljudi u prvoj fazi sa jakom perspektivom rasta kapaciteta a time i broja zaposlenih, što je za naš grad od izuzetnog značaja.

On naglašava da uspostavljanje šest biznis zona i usvajanje finansijskih olakšica na lokalnom nivou za investitore koji posluju u okviru njih, uz olakšice i stimulanse sa državnog nivoa, već daje rezultate.

-Danas smo svi ovdje svjedoci uspješne realizacije projekta vrijednog preko 4 miliona eura i sa ponosom možemo reći da će mineralna voda rada zasigurno ostati bjelopoljski i crnogorski brend i značajna komponenta ukupnog privrednog i turističkog razvoja naše opštine.

Predsjednik je na kraju pozvao i druge domaće i strane investitore da, slijedeći uspješan primjer ,,Rade”,  iskoriste prednosti naših 6 biznis zona, koje nude sve preduslove za razvoj biznisa, a sve stručne službe Opštine Bijelo Polje biće uvijek na raspolaganju da efikasno i predusretljivo podrže slične projekte.

Suvalasnik firme ,,Water group” Boris Rašković rekao je da je u ovaj projekat uloženo oko četiri milona eura.

-Naši timovi timovi zajedno sa stručnjacima iz regiona, pristupili su detaljnoj revitalizaciji izvorišta i proizvodnog pogona. Svjesni smo da je znanje osnov svega i da će edukacija naših zaposlenih  biti  jedan od prioriteta upravljanja i daljeg razvoja. Zato smo na ovom projektu udružili stare radnike sa iskustvom i mlade koji će od njih sticati znanje. Ovaj tim mladih ćemo dodatno pojačati tokom godine. Naša kompanija zajedno sa ’’Radom’’ broji oko 60 zaposlenih. ’’Rada’’ koja kao brend slavi 35 godina, obavezuje i generacije pregaoca a siguran sam da ćemo joj naći mjesto koje pripada. Svjesni smo da je ’’Rada’’ važnija od nas, treba da traje i da se razvija.

Rašković je najavio da će do kraja godine početi proizvodnju vode sa ukusima i sokova što će dodatno obogatiti njihovu ponudu.