Povodom 1. marta Dana zaštite i spašavanja, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović obišao je opštinsku Službu zaštite, čestitao praznik i prisustvovao promociji  vatrogasnog vozila koje će upotpuniti tehničku opremljenost ove  Službe.

Predsjednik Smolović kaže da kada je u pitanju unapređenje rada Službe zaštite i spašavanja, lokalna uprava sprovodi značajne aktivnosti: u prošloj godini smo, u cilju bolje opremljenosti, zaposlenima obezbijedili novu opremu za spašavanje iz udesa i spašavanje na vodi, a podsjetiću i da je Opština Bijelo Polje prva opština na sjeveru koja je uvela tetra sistem komunikacije putem motorola koji će koristiti Služba zaštite i Komunalna policija u cilju efikasnijeg rada.

-Cijeneći značaj rada zaposlenih u ovoj Službi, shodno zakonskim ovlašćenjima, uvećali smo koeficijente za zarade i obezbijedili redovne isplate istih. Takođe smo uradili hidrantsku mrežu u industrijskoj zoni, kao najkritičnijoj od potencijalnih požara, kao i u užem gradskom jezgru na trgu.

Smolović naglašava podršku Vlade Crne Gore koja je Opštinu oslobodila plaćanja dva vatrogasna vozila, a u međuvremenu smo donacijom Vojske Crne Gore rekonstruisali i opremili još jedno vozilo pogodno za dejstvo na seoskim terenima.

-U tom smislu, proteklu godinu smatram uspješnom i želim da naglasim spremnost lokalne uprave da i u narednom periodu nastavi sa ovakvim aktivnostima kako bismo zajedničkim djelovanjem doprinijeli razvoju sistema zaštite i spašavanja u našem gradu.

Predsjednik je posebno istakao požrtvovanost i profesionalnu posvećenost ove Službe koju su dokazali u aprilu prošle godine kada su, rizikujući svoje živote, uložili maksimalne napore prilikom spašavanja lica i imovine u požarom zahvaćenoj fabrici ,,Mesopromet”.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Milonja Rakonjac podsjetio je da ova Služba slavi 82 rođendan i da se kroz sve ove godine organizaciono transformisala ali je zadržala kavalitet rada.

-Danas smo priredili prezentaciju vozila koje smo tokom prethodne godine nabavili zahvaljujući Predsjedniku Opštine i njegovom razumijavanj i osposobilI za naše potrebe. Vozilo je tu i od danas počinje sa radom,  a opremanje ovog vozila je koštalo oko deset hiljada eura koje posjeduje svu opremu koja nam je potrebna. Mi smo bogatiji za vozilo koje ima četiri hiljade litara vode i svu prateću opremu, pojasnio je Rakonjac.

 

-