Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori Lukom Zeliolijem koji je boravio u radnoj posjeti Bijelom Polju o kulturnoj i ekonomskoj saradnji.

 

Predsjednik Dizdarević izrazio je zahvalnost ambasadoru Italije što je posjetio Bijelo Polje.

-I tokom današnjeg sastanka potvrđeni  su tradicionalno dobri odnosi koji se mogu proširivati, ne samo kroz  zonu kulturno-umjetničih programa, koje smo realizovali u ranijem periodu, već se saradnja može proširiti i na privrednu ali i na saradnju u drugim oblastima. Ambasador nas je informisao da postoji veliko interesovanje italijanskih investitora da otrkriju potencijale Bijelog Polja i da u perspektivi ulažu u naš kraj, kazao je Dizdarević.

Ambasador Zelioli rekao je da je počastvovan što je  prvi put  posjetio Bijelo Polje.

-Imao sam priliku da vidim koje su to mogućnosti  buduće saradnje između Opštine Bijelo Polje i Ambasade Italije. Nadam se da ćemo dotatno unaprijediti saradnju. Zanima nas, osim saradnje u oblasti kulture da otkrijemo koje su to mogućnosti  i za ekonomsku  saradnju. I ako je ovo prva posjeta uslijediće će mnoge druge, zaključio je ambasador Zelioli.

 

Ambasador Italije danas je obišao Gimnaziju ,,Miloje Dobrašinović“ školu u kojoj se uči italijanski jezik. Nakon toga je uručio sertifikate za 28 polaznika koji su uspješno završili kurs italijanskog jezika, koji je organizovala Zajednica italijana, a vodila profesorica Vesna Vuković. Projektom je koordinirao Samedin Agović.