Danas je na gradskom trgu u Bijelom Polju u organizaciji Ministarstva odbrane Crne Gore, organizovana promocija vojnog poziva "Budi dio nas". Prezentaciju je posjetio i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Vojska CG postavila je pultove sa vojnom opremom, naoružanjem i parkirana vojna vozila. Mladi ljudi bili su u prilici da dobiju informacije o  mogućnostima da apliciraju za inostrane vojne akademije.

Predsjednik Smolović rekao je da je zadovoljstvo prisustvovati ovoj prezentaciji i vidjeti vojsku u Bijelom Polju.

-Na žalost mi nemamo kasarnu pa se na ovaj način upoznajemo sa aktivnostima Vojske i Ministarstva odbrane. Danas smo imali priliku da vidimo i opremu i naoružanje, ali i da se upoznamo sa svim aktivnostima koje Ministarstvo odbrane radi na terenu, od školovanja do ljetnjih kampova kao i dobrovoljnog služenja vojnog roka. S obzirom na sve što nam je danas Vojska CG detaljno prezentovala, sigurni smo da Vojska Crne Gore ima sve potrebne kapacitete da obezbijedi mir i sigurnost svim građanima i to po NATO standardima, istakao je Smolović.

Predstavnica Ministarstva odbrane Nataša Mijanović kazala je da ovaj projekat ima za cilj promovisanje Vojske Crne Gore kao stuba odbrane naše države i približavanje Vojske građanima.

-Cilj nam je i da promovišemo vojni poziv među omladinom, tačnije promovisanje obrazovanja na vojnim akademijama stipendiranje na fakultetima u Crnoj Gori, promovisanje jednakih mogućnosti za žene i muškarce u Vojsci Crne Gore. Promovišemo i druge projekte koji su namijenjeni svima, prvenstveno ljetnjeg vojnog kampa. Juče smo bili u Beranama i dobru posjetu očekujemo i danas u Bijelom Polju, kazala je Mijanović.