Utisak publike o 13. White Filed Jazz festivalu, da je ove godine bio jedan od najboljih u svojoj 13 godina dugoj tradiciji.

U dvije noći festivala, na bini su se smjenjivali najbolji Jazz bendovi, a noći završavane sa legendama rok scene bivše Jugoslavije, Tanjom Jovićević i njenim bendom Oktobar 1864 i sjajnim Atomskim skloništem čiji je  nastup oduševio zahtjevnu bjelopoljsku publiku. Uspješna ljetnja priča koja promoviše Bijelo Polje, kulturu i kvalitetnu muziku. Bijelo Polje je grad u koji se dolazi, gdje je kultura način življenja, dobronamjerni domaćin tradicija dok se utisci ostavljaju gostima, a da je dobro potvrđuje činjenica da nam se uvijek vraćaju.
Festival je bio spoj iskustva, mladosti i ljubavi prema muzici. Nastup mladog Jovana Vukićevića, zatim Isaka Šabanovića i finale sa Brunom Langerom, budilo je emocije, nerijetko nekom suze, osmijeh i uspomene starijim generacijama. Očigledna zahvalnost publike organizatoru za lijepe julske noći, jer kako i sama pjesma kaže, za sve ovo ipak treba imat dušu.
Podsjećamo festival je otvorio predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, a zatvorila publika aplauzima i ovacijama.
Organizator festivala je Javna ustavova "Ratkovićeve večeri poezije" a pokrovitelji: Opstina Bijelo Polje, Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore i Ambasada Ukrajine.