Svi đaci prvaci sa teritorije bjelopoljske opštine koji su prvi put sjeli u školske klupe, dobili su od lokalne samouprave besplatne udžbenike. Predsjednik opštine Petar Smolović je danas, zajedno sa potpredsjednikom Nerminom Bećirovićem, posjetio osnovnu školu “Marko Miljanov”, gdje je iskoristio priliku da poželi sreću i uspjeh učenicima i prosvjetnim radnicima u novoj školskoj godini.

“U ovoj školi smo danas bili u prilici da obiđemo četiri odjeljenja prvog razreda i zaista nas raduje podatak da je u jednoj od najvećih gradskih škola ove godine upisano oko 80 prvaka. Knjige koje smo im danas uručili samo su mali poklon, kojim smo htjeli da im čestitamo polazak u školu i poželimo puno uspjeha u budućem obrazovanju”, rekao je predsjednik Smolović.

Predsjednik Opštine je kazao da ga posebno raduje činjenica što ovu školsku godinu učenici škole “Marko Miljanov” dočekuju u mnogo boljim uslovima za rad.

“Želim ovom prilikom da se zahvalim Ministarstvu prosvjete, kao i Ministarstvu sporta, zahvaljujući čijoj pomoći smo uspjeli da rekonstruišemo sporstku salu, u koju je uloženo preko 200 000 eura. Takođe, uz pomoć Opštine uređene su i učionice, saniran je krov, a mi ćemo nastaviti da ulažemo, kako bi djeci omogućili što bolje uslove za boravak u školi i sticanje novih znanja”, zaključio je predsjednik.

Da je škola „Marko Miljanov“ spremno dočeka novu školsku godinu, potvrdila je i direktorica te vaspitno-obrazovne ustanove, Jasmina Kalić.

„Tokom ljetnjeg raspusta u školi je rađena rekonstrukcija sale, radovi su potpuno završeni, odrađena je i  drenaža, a uspjeli smo da saniramo i problem vlage u učionicama, okrečili smo ih, kao i hodnike, a obnovili smo i dio učioničkog mobilijara“, kazala je Kalić.

Oko 500 učenika, koji su upisani u prvi razred u 3 gradske i 14 prigradskih osnovnih škola na teritoriji bjelopoljske opštine, dobili su besplatne udžbenike zahvaljujući Opštini Bijelo Polje, koja je za tu namjenu izdvojila 25.000 eura. Dok su posredstvom Ministarstva prosvjete i Centra za socijalni rad, besplatne udžbenike za sve razrede osnovne škole, dobiti djeca čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja.