Delegacija Opštine Bijelog Polja, boravila je prethodnih dana u turskom gradu Edrinu, na poziv gradonačelnika Redžepa Gurkana.

Bjelopoljsku delegaciju predvodio je predsjednik Skupštine opštine Abaz Dizdarević, a u delegaciji su bili i potpredsjednik Opštine Nermin Bećirović i sekretarka za lokalnu samoupravu Saida Čikić, kao i članovi skupštinskof odbora za međunarodnu saradnju Zoran Bošković i Adnan Striković.


"Na sastanku sa domaćinima razgovarano je o potencijalima za saradnju na poljima različitih društvenih djelatnosti, kao i na teme ekonomskog povezivanja i snaženja prijateljskih odnosa između naših gradova" - rekao je predsjednik lokalnog parlamenta Abaz Dizdarević.

On je istakao da su domaćinima iz Turske predstavljeni turisticki potencijali i projekti koji se realizuju u Bijelom Polju, kao što su pećina "Nad vrazijim firovima" i Ski centar "Cmiljača".Ovu posjetu je obilježio i početak saradnje kroz kulturni program u kojem se predstavio Gradski hor Bijelog Polja, čiji program je sjajno prihvaćen na cjelovečernjem koncertu.