Žiri za dodjelu Nagrade “3. januar” za 2019. godinu, na današnjoj sjednici, utvrdio je listu kandidata za najveće opštinsko priznanje, koje se dodjeljuje svake godine za najbolja ostvarenja, postignute rezultate  i doprinos razvoju Opštine.

“Nakon razmatranja prijedloga i dokumentacije dostavljene Skupštini opštine Bijelo Polje, žiri je ustanovio da svi predloženi kandidati formalno ispunjavaju uslove i kriterijume predviđene Odlukom o uslovima, načinu i postupku za dodjelu opštinske Nagrade "3. januar" i sačinio listu potencijalnih dobitnika, na kojoj se ove godine našlo šest pojedinaca i četiri pravna lica” – saopštila je nakon sjednice predsjednica Žirija Vesna Pavićević.

Na listi predloženih kandidata su:

  1. dr Miloš Šaponjić, specijalista urgentne medicine
  2. Vesna Raosavljević, glavna medicinska sestra u Domu zdravlja Bijelo Polje
  3. dr Ana Lalević - Filipović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici
  4. Hajriz Brčvak, privrednik i humanista
  5. Miljojka Janjušević, diplomirana pravnica
  6. Irena Madžgalj, učenica
  7. Kompanija BEMAX DOO - Podgorica
  8. Gradski hor - Bijelo Polje
  9. Udruženje penzionera - Bijelo Polje
  10. Klub dobrovoljnih davalaca krvi - Bijelo Polje

Žiri je na današnjoj sjednici radio u punom sastavu, koji pored predsjednice Vesne Pavićević čine i članovi: Branko Lazović, dr Petar Asanović, Semir Balić, Momčilo Delić, Suada Zoronjić i dr Adnan Striković.

Usvojen je Poslovnik o radu žirija i određen novčani iznos nagrade koja će iznositi 2.580 eura.

Imena najviše dva dobitnika Nagrade “3. januar” biće objavljena na sajtu Opštine Bijelo Polje i u medijima 27. decembra, nakon sjednice žirija.