Sportske premije bjelopoljskim sportistima za ostvarene sportske rezultate na zvaničnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima uručene su danas u Bijelom Polju.

Među najboljima se našlo 45 sportista, a kako je na svečanoj dodjeli priznanja i premija istakao predsjednik Opštine, Petar Smolović, Bijelo Polje je ponosno na njih.

„Dodjelom ovih simboličnih nagrada želimo da iskažemo zahvalnost za sve ono što bjelopoljski sportisti čine za svoj klub, grad, ali i državu. Ove nagrade, koje po prvi put dodjeljujemo, nemaju veliku vrijednost u finansijskom smislu, ali se nadam da su podsticaj za naše sportiste da rade još više i bolje, da budu još uspješniji i da nas opet obraduju sjajnim rezultatima“ - rekao je predsjednik Smolović.

On je istakao da bjelopoljska lokalna uprava čini sve kako bi stvorila što bolje uslove za razvoj sporta. Čestitke uspješnim sportistima uputio je i direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić.

„Nadam se da će naredne godine biti još više onih koje ćemo nagraditi na ovaj način i da će ove premije biti podstrek svima da nastave da da treniraju, kako bi bjelopoljski sport bio na još višem nivou“, rekao je Maslovarić.

Maslovarić je istakao da je novčani fond za dodjelu sportskih premija iznosio  6.600,00 eura, a plan im je da od naredne godine oni najbolji dobiju i stipendije.