Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sastao se danas sa direktorom policije Veselinom Veljovićem, koji je sa saradnicima u posjeti Bijelom Polju.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja policije i opštinskih organa u kontinuitetu na visokom nivou.

Predsjednik Smolović je ocjenio da stabilan ambijent podstiče i privlači nove investicije za dobrobit svih građana koji žive u ovoj Opštini.

“Bjelopoljska opština je primjer multietničkog sklada i to je vrijednost koju treba čuvati, a dosadašnja saradnja sa lokalnom zajednicom je naišla na sve pohvale”, poručeno je na sastanku.

Policija sa partnerskim službama i organizacijama na lokalnom nivou odlučno i posvećeno radi na tome da se svaki građanin, bez obzira na različitosti, osjeća sigurno i spokojno, što je konstatovano na današnjem sastanku.

Sistem bezbjednosti će očuvati mir i bezbjednost svih građana, a posebno osjećaj sigurnosti manjinskih naroda, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović tokom radne posjete Bijelom Polju.

Veljović je u okviru radne posjete Centru bezbjednosti u okviru koje je organizovan sastanak kojem je prisustvovao pomoćnik direktora Zoran Lazović i odgovorne starješine ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije “Sjever“.

Prezentovani su rezultati rada u protekloj godini, a razgovaralo se i o važnim pitanjima vezanim za bezbjednost građana i u ovoj lokalnoj zajednici.

“Na području koje svojom nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Bijelo Polje, u godini koja je za nama registrovano je 238 krivičnih djela, što je za devet odsto manje u odnosu na 2018. godinu. Nadležnim tužilaštvima podnijeto je 215 krivičnih prijava protiv 238 lica zbog sumnje da su izvršili određena krivična djela. Takođe, rasvijetljena su i tri krivična djela iz prethodnog perioda“, saopštio je načelnik Miloš Bulatović.

Zaključeno je da je zaštita svih građana i njihovih porodica prioritet od kojeg policija neće odstupiti.