Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović uručio je danas zahvalnice za iskazanu hrabost i humanost Amaru Bećiroviću, Mensuru Hajdarpašiću, Salminu Nišiću i Amiru Kajeviću, građanima-spasiocima koji su 23. januara spasili život sugrađaninu, koji je skočio sa gradskog mosta.

Smolović se zahvalio spasiocima na hrabrosti i odlučnosti da skoče u Lim, čime su pored humanosti pokazali da i građani mogu da budu aktivni dio sistema zaštite i spašavanja.

“Želim da vam zahvalim što ste uradili najplemenitiju stvar, jer ste svojom odlučnošću i mogu reći timskim radom, toga dana spasili jedan život. Kao predsjednik Opštine sam veoma ponosan na vaše djelo, a vjerujem i svi naši sugrađani” – kazao je predsjednik Smolović, koji je pored zahvalniica građanima-spasiocima uručio i novčanu nagradu.

Prepričavajući dramu koja se tog dana dogodila, mladići su istakli da su samo razmišljali kako da spasu život čovjeka koji se davi.

“Nakon što je sve prošlo, postali smo svjesni opasnosti kojom smo bili izloženi. Međutim, svi smo saglasni da bi opet isto ponovili” – poručuju Amar, Mensur, Salmin i Amir.