Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović obišao je danas sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutinom Dakićem, Inženjersku četu, koja nasipa put Barice – Tomaševo u dužini od 6,5 kilometara.

“Danas se nalazimo u posjeti selu Barice, gdje Vojska Crne Gore zajedno sa Opštinom Bijelo Polje radi na nasipanju i proširenju puta, koji će prije svega mještanima i ljudima koji žive sa ovom planinom, omogućiti mogućnost boravka ne samo u ljetnjim mjesecima nego i tokom čitave godine” – kazao je ministar odbrane Bošković.

Prilikom obilaska pripadnika Vojske, predsjednik Smolović i ministar Bošković su izrazili zadovoljstvo dinamikom radova na trasi puta, na kojoj je prošle godine urađeno pet kilometara, a do kraja ljeta će biti završeni svi planirani radovi na ovoj trasi puta.

“Vojska nam je uvijek pomagala, a sada i konkretno na način što će popraviti puteve u najudaljenijim selima bjelopoljske opštine. Zahvaljujemo i Vladi Crne Gore koja nam je omogućila, da se ne bavimo samo kapitalnim projektima, već da uz pomoć Vojske radimo na popravljanju putne infrastrukture i da dođemo do najudaljenijih sela u našoj opštini” – rekao je predsjednik Opštine.

Mještani MZ Galica su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost Ministarstvu odbrane, Vojsci Crne Gore i Opštini Bijelo Polje na angažovanju u cilju unapređenja uslova života mještana sela u Mjesnoj zajednici Galica.