Prvog dana nove školske godine u klupe je sjelo 509 đaka prvaka u 17 osnovnih škola, što je 19 đaka više nego prošle godine i pokazatelj trenda rasta broja učenika koji sve ohrabruje.

Povodom početka nove školske godine, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, uručio je danas đacima prvacima u osnovnoj školi „Risto Ratković“ komplete udžbenika za predstojeću godinu i poželio da im prvi dani u školskim klupama i koraci ka budućem obrazovanju budu srećni i uspješni.

On je naglasio da je ova školska godina po mnogome specifična i poručio učenicima da je pored sticanja novih znanja, veoma važno da slušaju nastavnike i roditelje u pogledu očuvanja zdravlja, jer je zbog epidemije koronavirusa potrebno da čuvaju sebe i druge.

Opština Bijelo Polje je prvi put ove godine izdvojila sredstva za finansiranje užbenika za 2000 osnovaca od prvog do četvrtog razreda i u narednom periodu će nastaviti da ulaže u mlade, uvjereni da je investiranje u mlade i pametne ljude najbolja investicija jednog grada i države.