Sa 21 glasom za usvojen je Program uređenja prostora kojim je predviđeno da se u izgradnju objekata od posebnog značaja i lokalnu infrastrukturu, u 2022. godini uloži 18.829.389 eura.

"Za izgradnju objekata od posebnog značaja biti izdvojeno 12.991.489 eura. Tim programom, za nastavak radova na valorizaciji planine Bjelasice planirano je 3.500.600, za nastavak radova na valorizaciji Đalovića pećine 3.010.500, a sredstva će biti obezbijeđena preko Uprave javnih radova", kazala je sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora Aleksandra Bošković.

Podsjetila je da je planirana i rekonstrukcija magistralnog puta M2 Lepenac-Ribarevine-Poda-Berane u iznosu od 202 hiljade eura, nastavak rekostrukcije O.Š."Dušan Korać" (500 hiljada eura), izgradnju fiskulturne sale u OŠ "Pavle Žižić"200 hiljada. Isto toliko uložiće u rekonstrukciju sale Srednje stručne škole, kao i 70 hiljada eura za izgradnju vrtića na Zaimoića livadama.

U planu je rekonstrukcija Opšte bolnice i glavne željezničke stanice, u šta se ulaže po 500 hiljada eura, dok će Fond PIO finansirati izgradnju stambenih objekata u naselju Ribarevine sa 400 hiljada eura, a previđen je i početak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona-zapadna tribina (finansira FSCG).

Opština će za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, ukupne vrijednosti 5, 9 miliona eura putem kredita i donacija izdvojiti 300 hiljada eura, a počeće i radovi na izgradnji sanitarne deponije "Čelinjska kosa", što bi koštalo pola miliona eura.

Svjetska banka će izdvojiti milion eura za regulaciju korita rijeke Lim u gradskoj zoni, a predviđen je nastavak radova na istražnoj bušotini Kisjele vode, za šta je potrebno 100 hiljada.