Povodom bronzane medalje koju je na Evropskom prvenstvu za mlade u Bugarskoj osvojio bokser Mirko Šarčević, predsjednik Opštine Petar Smolović i direktor Centra za sport i rekreaciju upriličili su prijem za mladog boksera i delegaciju Bokserskog kluba Bijelo Polje.

Predsjednik Smolović je kazao da je Šarčević novčano nagrađen, a da je Opština podržala sve aktivnosti Bokserskog kluba Bijelo Polje koji postižu izvanredne rezultate.

"Lokalna samouprava će učiniti sve da podrži bokere iz našeg grada, da ih još mnogo puta dočekujemo i budemo ponosni na njih kao što smo danas na Mirka. Sportisti našeg grada su, inače, najbolji ambasadori i promoteri Bijelog Polja. Još jednom čestitam Mirku na ovom uspjehu, kao i njegovoj porodici, trenerima i Bokserskom klubu Bijelo Polje. Opština će učiniti sve da obezbijedi maksimalne uslove koji su potrebni da se Mirko i svi mladi talenti i u drugim sportovima, razvijaju što bolje i da postižu što zapaženije rezultate", poručio je Smolović.Pored Šarčevića na prijemu su bili i učesnik EP za mlade Filip Božović (stigao do osmine finala) i Mugoša Kovačević selektor Boskerske reprezentacije Crne Gore.

Mladi bokser Mirko Šarčević se zahvalio predsjedniku Opštine na prijemu i nagradi.

"Osjećaj je prelijep jer sam uspio da ostvarim odličan rezultat na ovako velikom takmičenju. Htio bih da se zahvalim Opštini i Centru za sport i rekreaciju jer su uvijek tu za mene i podržavaju Bokserski klub Bijelo Polje", kazao je Šarčević.Direktor Centra za sport Marko Maslovarić je kazao da lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva kojim pomaže rad sportskih klubova, a da su bokseri svojim rezultatima zaslužili da im se obezbijedi i dodatna podrška u vidu stipendija za najperspektivnije članove.

Današnjem prijemu u Opštini su prisustvovali i direktor BK Bijelo Polje Mikaš Stanić, kao roditelji mladih boksera koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj.