U Bijelom Polju, na Trgu slobode danas je održana manifestacija "Vojska u vašem gradu", koju organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, uoči predstojećeg Dana Vojske, 7. oktobra.

Građani su imali priliku da se upoznaju sa opremom i naoružanjem crnogorske vojske, kao i da se informišu o mogućnostima zaposlenja koje pruža Vojska Crne Gore.

Poručnik Jovica Đuretić, istakao je da je cilj ove manifestacije da se građani upoznaju sa sposobnostima Vojske Crne Gore.

„Izložili smo samo dio sredstva i opreme, a sve sa ciljem da i građanima Bijelog Polja približmo sve aktivnosti Vojske, njene sposobnosti i kapacitete. Kolege su zainteresovanima dali sve informacije o o tehničkim karakteristkima opreme i oružja, načinu upotrebe, kao i to u kojima situacijama se upotrebljavaju. Takođe,  pružili smo im i sve informacije o vojnom pozivu, ljetnjem vojnom kampu, dobrovoljnom služenju vojnog roka, ali i upisu na inostranim vojnim akademijama. Zaista nas raduje veliko interesovanje Bjelopoljaca, žele da se oprobaju u tome kako je biti vojnik, da osjete taj vojnički život i nadam se da će neko od mladih pronaći sebe u Vojci Crne Gore ili u nekim drugim našim specijalnostima“, istakao je poručnik Đuretić.On je napomenuo da su u okviru manifestacije "Vojska u vašem gradu" izložene fotografije Srđe Martinovića, pod nazivom “Crnogorska vojska kroz vrijeme”.

„Riječ je o bogatoj kolekciji od oko 200 fotografija, koje na najbolji način prikazuju kroz šta je sve to naša Vojska prokazila kroz vrijeme“, dodao je poručnik Vojske Crne Gore.Prisutni posjetioci su sa oduševljenjem razgovarali sa pripadnicima Vojske Crne Gore koji su pokazivali izloženu opremu. Postavku su posjetili osnovci i srednjoškolci iz Bijelog Polja, kao i predsjednik Opštine Petar Smolović.