Sajam zapošljavanja na kojem je 15 poslodavaca iskazalo potrebu za 30-tak radnih mjesta održan je danas u hotelu Franca.

Predsjednik Opštine Petar Smolović sa saradnicima obišao je štandove predstavnika bjelopoljskih kompanija i izrazio zadovoljstvo što se nakon krize uslovljene korona virusom ponovo pokreće privreda.

On je naveo da će lokalna samouprava u narednom periodu dati svoj doprinos prijemom 10 pripravnika, čime će mladi visokoškolci potrebna znanja i vještine.

„Posebno želim da se zahvalim organizatorima ovog sajma, i finansijerima kroz IPA 2 projekat, firmama Put Gross i Restoran Durmitor. I Opština Bijelo Polje želi da da svoj doprinos povećanju zapošljavanja, tako da je u toku oglas za zapošljavanje 10 pripravnika visokoškolaca na 12 mjeseci, jer je to i suština, da što više mladih zaposlimo kako bi ostali da žive i rade u Bijelom Polju“, istakao je Smolović.

Ovaj sajam su organizovali “Put-Gross” i “Durmitor– MNE” u okviru projekta “Hard to Find for Hard to Employ”, a Hasan Ramović iz kompanije “Put Gross” je kazao da se projekat uspješno realizuje.

“Tridesetak osoba prošlo je obuku, a zajedno sa partnerima  zaposlićemo 12 radnika na određeno vrijeme. Ovakvi sajmovi su dobra prilika, jer za 32 godine poslovanja u privatnom sektoru,  većina mojih radnika prošla je obuku, zainteresovali se za posao i dobili radno mjesto u firmi, tako da ti ljudi i danas rade bez ijednog dana zastoja, ili odustajanja“, navodi Ramović.

Branka Prebiračević, iz projektnog tima, kazala je da je glavna aktivnost projekta bila obuka 30 nezaposlenih lica sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin.

“Polaznici su se obučavali za zanimanja poslastičar, pekar, pomoćni kuvar, konobar i vozač C kategorije. Nakon završetka projekta, jedan od glavnih rezultata jeste taj,  da ćemo  od 30 polaznika zaposliti najmanje  njih 12  na period od šest mjeseci, sa mogućnošću produženja ugovora. Realizacija projekta trajaće do 30. decembra“, istakla je Prebiračević.

U okviru projekta danas je održan i okrugli sto na temu “Deficitarna zanimanja na tržištu rada u Crnoj Gori”, a sve u cilju uspostvaljanja direktne komunikacije među poslodavcima i predstavnicima lokalnih vlasti.