Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović primio je danas evropskog prvaka u boksu Mirka Šarčevića, koji je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za mlade osvojio zlatnu medalju.

Prijemu su takođe prisustvovali mladi bjelopoljski bokser Filip Božović, koji je na Evropskom prvenstvu osvojio 5 mjesto, kao i trener Mugoša Kovačević, direktor BK Bijelo Polje Mikaš Stanić i roditelji evropskog prvaka.

Medalja na evropskom prvenstvu u boksu, nema dileme jedan je od najvećih uspjeha ne samo bjelopoljskog, nego i crnogorskog boksa i ujedno sporta. Mirkov ostvareni rezultat predstavlja privilegiju za sve nas u Bijelom Polju da se ponosimo njime, ali i obavezu da radimo na unapređenju uslova kako za Mirka tako i za ostale perspektivne sportiste, kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

„Današnjim prijemom smo željeli da iskažemo poštovanje za sve ono što rade bokseri i BK Bijelo Polje, pa s tim u vezi smo donijeli odluke o nagradi za ostvareni rezultat na prvenstvu Evrope za Mirka Šarčevića u iznosu od 2.250 eura, ali smo dogovorili i dodatnu finansijsku podršku za program rada bokserskog kluba Bijelo Polje“ – rekao je Smolović.

Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju je istakao da je uspjeh mladog boksera iz našeg grada posledica kvalitetnog rada u bokserskom klubu, te još jednom čestitao Šarčeviću na ostvarenom rezultatu koji služi na ponos svima u Bijelom Polju i obećao stipendije za talentovane takmičare ovog kluba.

Novi šampion Evrope Mirko Šarčević i članovi BK Bijelo Polje su se zahvalili predsjedniku Opštine i direktoru Centra za sport na prijemu, ali i na podršci koju dobijaju u kontinuitetu.

Mugoša Kovačević trener BK Bijelo Polje je kazao da ih u ovog godini očekuje još jedno veliko takmičenje za koje se spremaju, a u pitanju je Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu na kojem će nastupiti dva takmičara ovog kluba.