Stadion malih sportova u Nikoljcu uskoro će dobiti moderno igralište za mali fudbal i rukomet, a radove na projektu koji zajedno realizuju Opština Bijelo Polje i Ministarstvo sport ai mladih su obišli predsjednik Petar Smolović sa saradnicima i direktor JU Centar za sport i rekreaciju Marko Maslovarić.

Oni su od strane izvođača radova firme Maraton LDN dobili informacije da radovi teku planiranom dinamikom, te da je završeno postavljenje tartan podloge.

„Mislim da ćemo u narednih desetak dana biti u prilici da zajedno sa sportistima otvorimo ovaj teren. Podsjetiću da smo prije dvije godine završili košarkaški teren u ovoj sportskoj zoni sa istom podlogom, kao i da smo u drugim mjesnim centrima izgradili nove i adaptirali postojeće sportske terene čime je značajno unaprijeđena sportska infrastruktura“ – kazao je predsjednik Smolović prilikom obilaska terena.

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju Opštine Bijelo Polje Marko Maslovarić je kazao da je cilj koji se polako ostvaruje izgradnja sportskih terena koje će koristiti sportisti, ali i sugrađani koji se rekreativno bave sportom.

Bijelo Polje je udruženim snagama u proteklom periodu u svakom projektu napravila jedan partnerski odnos. Na taj način smo uspjeli da renoviramo nekoliko terena, ali i rekonstruišemo sportske sale u OŠ „Marko Miljanov“ i Elektro ekonomskoj školi“ – istakao je Maslovarić.

Vrijednost radova na stadionu malih sportova je 32.500 eura, a finansiraju ga Opština Bijelo Polje i Ministarstvo sporta i mladih. A pored postavljanja tartan podloge, biće rekonstruisana tribina kod ovog igrališta.