Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović otvorili su danas sportski teren za rukomet i mali fudbal u sklopu Spotskog centra u Nikoljcu.

Lalošević je istakao da je srećan što će novi teren prikupljati djecu bjelopoljskih osnovnih škola i omladinu tog grada i što će se na taj način raširiti baza sportista u Bijelom Polju.

"Svaki mladi sportista ne mora da postigne vrhunsku karijeru, baveći se sportom radi nešto društveno odgovorno, i u tome je suština izgradnje ovog terena. Finansirajući sport vi imate pozornicu i poligon da ostvarite svoje  talente, čineći da  djeca  lne budu na ulici i na udaru bilo kakvih pošasti,  kojih u ovo moderno doba ima”, istakao je Lalošević, naglašavajući da Opština Bijelo Polje posebnu pažnju posvećuje razvoju sporta i fizičke  kulture, a da će i u narednom periodu imati  nesebičnu podršku Ministarstva sporta i mladih.Predsjednik bjelopoljske Opštine Petar Smolović rekao je da je zadovoljan zbog dobre saradnje sa Ministarstvom i što je ta saradnja doprinijela unapređenju sportske infrastrukture.

"Bijelo Polje je grad sporta, sa preko 2.250 registrovanih sportista, i mislim da smo lideri na sjeveru Crne Gore. Izdvajamo milion eura za sport,  što je sedam i po posto budžeta, i jedna smo od opština u Crnoj Gori koja najviše ulaže u sportsku infrastrukturu. Siguran sam da ćemo nastaviti još jačim tempom u budućem periodu" - istakao je Smolović.

Otvaranjem terena u Bijelom Polju počelo je obilježavanje Evropske nedjelje sporta čiji cilj je promocija fizičke aktivnosti, zdravih stilova života, ali i promocija sporta.

"Kad smo razmišljali kako da otpočnemo proslavu ovog dana sporta, nije bilo lako, ali, donijeli smo odluku da to pripadne školskom sportu. Najbolje školsko sportsko društvo sa nama, a koje će se predstaviti, jeste Školsko sportsko društvo Marko Miljanov najmasovnije i najbolje.  Mi već tri godine nekim zbirom manifestacija pokušavamo da stanemo rame uz rame sa velikim gradovima, i uspijevamo u tome. Drugi povod je upravo otvaranje ovog prelijepog terena, koji je pokriven tartan podlogom, terena na kojem su stasavali veliki sportisti iz Bijelog Polja, i u to ime želim da se zahvalim Ministarstvu sporta i mladih , ali i Opštini Bijelo Polje,  koje su u kooperativnom odnosu  finansirali ovaj projekat”, kazao je Maslovarić.

Izgradnju sportskog terena finansiralo je Ministarstva sporta i mladih, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje.