Bjelopoljska ulična atletska trka okupiće u nedjelju oko 100 takmičara iz 7 zemalja, saopštili su na današnjoj pres konferenciji organizatori.

Pokrovitelj trke je Opština Bijelo Polje, odnosno JU Centar za sport i rekreaciju, a manifestacija pod sloganom "Istrči i pokreni se" biće organizovana u saradnji sa Atletskim klubom Jedinstvo i Atletskim savezom Crne Gore.

Atletska trka će se održati kao i prethodnih godina ulicama u centru Bijelog Polja na Dan nezavisnosti Crne Gore - 21. maja.

Na danasnjoj pres konferenciji je saopšteno da je cilj pomenute sportske manifestacije afirmacija sporta, zdravih stilova života, ali i promocija Bijelog Polja kao atraktivne sportske destinacije.

"Ovo prerasta u jednu veliku atletsku manifestaciju i dešavanje u zemljama u regionu. Ove godine očekujemo da će ulična trka okupiti sve najbolje atletičare iz regiona. Očekujemo čak dolazak atletičara iz sedam zemalja" - naveo je Raičević.

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju je kazao je da broj učesnika, koji je značajno veći neko prošle godine, najbolji pokazatelj da organizacija ide u dobrom pravcu.
"Posebno zadovoljstvo je trka "Najbrži đak Bijelog Polja", trka koja će sigurno zavrijediti posebnu pažnju jer se prvi put organizuje tako nešto kroz sve osnovne škole Bijelog Polja, ovdje na Trgu. Prvi put u Crnoj Gori da jedan grad i jedan klub prave ovakav tip organizacije", rekao je Maslovarić i istakao da je novitet ove godine i trka "Super bebac", disciplina u puzanju beba za koju će pobjednik dobiti pehar od Atletskog saveza Crne Gore.

"Manifestacija se sastoji od tri dijela: Trke zadovoljstva, Memorijalne trke ,,Ljubiša Božović" i Glavne trke, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama" - kazao je Maslovarić.

Organizatori su obavijestili sugrađane da će u nedjelju tokom manifestacije uže gradsko jezgro biti zatvoreno za saobraćaj, a trčanje i rekreativna šetnja biće u fokusu cjelodnevnog dešavanja uz poziv svim zainteresovanim kandidatima da se i dalje mogu prijaviti na ovom linku.