Opštinski tim za zaštitu i spašavanje povodom sve učestalijih javnih okupljanja na kojima se ne poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, podsjeća sve sugrađane na mjere koje su i dalje na snazi:

  1. Okupljanje građana na otvorenim javnim mjestima ograničeno je do 40 osoba, a na zatvorenim do 20 osoba, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra i nošenje zaštitnih maski.
  2. Zaštitne maske moraju nositi zaposleni i putnici u vozilima javnog prevoza (autobus, kombi, auto-taksi) i vozilima kojima se obavlja prevoz zaposlenih za sopstvene potrebe, kao i vozači i putnici u putničkom motornom vozilu (osim za članove zajedničkog porodičnog domaćinstva), uz primjenu i drugih mjera, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore.
  3. Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom prostoru, uključujući i djecu stariju od sedam godina. Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.

Bijelo Polje se nalazi na vrhu liste po broju zaraženih i da je u našoj opštini aktivno 140 slučajeva koji su pozitivni na virus COVID-19, zbog čega je još veća obaveza svakog pojednica da poštuje mjere NKT-a.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje podsjeća sve sugrađane da nepoštovanje mjera podrazumijeva krivičnu odgovornost.