Promocija romana „Blago Milonjića“ Slobodana Zorana Obradovića i koncert dua Boris Nikčević flauta i Bojana Brajović gitara, održaće se u petak u Kući Rista Ratkovića sa početkom u 19 časova, u organizaciji Javne ustanove „Ratkovićeve večeri poezije“.

O romanu „Blago Milonjića“ govoriće Rade Jolić, Kemal Musić i autor, dok će odlomke iz romana kazivati glumac Bjelopoljskog pozorišta Jusuf Bajramspahić.

- Cen­tar pri­če je zlo­čin zbog bla­ga, gri­jeh ota­ca ko­ji se pro­te­že na si­no­ve nji­ho­vih si­no­va. Vje­ru­jem da će moj ro­man, ko­ji je i nad­re­a­lan, svo­jom pri­čom ko­ja li­či na ne­ke pri­če ko­je smo slu­ša­li kao dje­ca či­ta­o­ci­ma u re­gi­o­nu pri­bli­ži­ti na­še ska­le vri­jed­no­sti, da nas bo­lje shva­te, pre­po­zna­ju i ra­zu­mi­ju. Na­mjer­no sam koristio je­zik ti­pi­čan za ovo pod­ne­blje. Jer, ni­je li i je­zik ustva­ri ne­što što da­je pre­po­zna­tlji­ve ni­jan­se podneblja, ka­zao je Ob­ra­do­vić, naglasivši da je štampanje romana „Blago Milonjića“ finansijski podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore.