U okviru obilježavanja 22. aprila Dana planete Zemlje juče je u mjestu Pental kod Pavinog Polja sanirana divlja deponija, gdje će biti formirana zelena površina sa klupama, čempresima, travom i cvijećem.

U akciji čišćenja ove deponije učestvovali su nevladina organizacija “Euromost”, ekološke sekcije OŠ “Risto Ratković”, OŠ “Mladost”, OŠ “Milovan Jelić”, mjesna zajednica Pavino Polje, uz pomoć Opštine Bijelo Polje, Turističke organizacije i Komunalne policije.

- Narednih dana ćemo konkretizovati ovu akciju sa još nekim sadržajima, tako da će ova lokacija više privlačiti građane i prolaznike, kazao je predsjednik Mjesne zajednice Pavino Polje Slobodan Leković.

Dan planete Zemlje juče su obilježili i učenici nižih razreda osnovne škole „Risto Ratković“, šetnjom gradoma sa transparntima na kojima su bile ispisane poruke o neophodnosti  očuvanja životne sredine.

Istim povodom u školi „Dušan Korać“ u Pruškoj u petak će biti organizovan Dan sporta i ekologije, kada će biti organizovane sportsko-rekreativne aktivnosti i čišćenje školskog poligona.