Promocija knjige „Iza mene“ Envera Muratovića iz Rožaja promovisana je preksinoć u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Tom prilikom autor je kazao da se raduje svakom susretu sa bjelopoljskom književnom publikom, posebno kada je ovakva prilika da može predstaviti izbor iz svog poetskog stvaralaštva i družiti se sa istinskim prijateljima.

- Moja veza sa ovim gradom poezije traje već 17 godina - otkada sam 1997. godine prvi put bio u finalu Ratkovićevih večeri poezije za mlade pjesnike pa sve do danas - tako da se ja, ustvari, ni ne osjećam kao neki stranac u njemu, kazao je Muratović.

Ovog pjesnika predstavio je Edin Smailović bibliotekar, poeziju čitala Šejla Hoti, a o Muratovićevoj poeziji govorio je Kemal Musić.

- Enver Muratović je pjesnik čija se poezija pojavila, otprilike, kada je u Crnoj Gori krenuo talas moderne književnosti. I dok su mnogi pokušavali da “uhvate korak”, Enver Muratović je mirno kovao svoje poetske zlatnike u podnožju Hajle. Nikom ne prkoseći, nikom se ne priklanjajući, nikog ne slijedeći, nikom se diveći… Jednostavno, njegova mirna duša se pretakala u stih. Stih koji se kreće između tradicionalnog i modernog i koji, kao takav, izrasta iznad vremena, iznad pravila i normi. I tako, mirno, bez ambicije da šokira javnost, da se nametne, da nam svoje stihove i postojanje gura u oko, Enver Muratović je sebi obezbjedio sigurno mjesto u crnogorskoj poeziji, kazao je Musić.

Ovu promociju uljepšala je profesorica muzike Anela Čindrak kompozicijama na harmonici.