Promocija knjige “Gledaj istini u oči“ Refika Lela Hota organizovana je u subotu u Bijelom Polju. O knjizi su govorili Mevlida Rovčanin, Naida Ribić i Meša Braničanin.

Potpredsjednica Svjetskog saveza Bošnjaka Mevlida Rovčanin je naglasila da autor knjige “Gledaj istini u oči“ sagledava sve aspekte života Bošnjaka na ovom prostoru.

- Ovaj lični iskaz koji sam imala priliku pročitati je vjerovatno i najiskreniji pogled koji nam dolazi sa ove strane Drine, koji sa jednim velikim žalom govori i o Bosni, koji beskurpulozno i svedetaljno objašnjava činjenični pogled u istoriju i ulogu Crne Gore u ratovima i stradanjima Bošnjaka na ovom prostoru. Upravo ovo intimno svjedočenje, obojeno porodičnim sjećanjem, i jeste najbolja forma čuvanja naše istorije od zaborava, kazala je Rovčanin.

Autor knjige Refik Lelo Hot je kazao da je zadovoljan reakcijom onih koji su čitali knjigu.

- Trudio sam se da kažem o svemu vjerno svjedočanstvo. Mislim da sam u tome uspio i očekujem sud čitalaca, kazao je Hot.

Odlomke iz knjige čitao je glumac Bjelopoljskog pozorišta Jusuf Bajraspahić, promociju je muzikom uljepšala direktorica Muzičke škole u Bijelom Polju Jasmila Hot, a program je vodio Aleksandar Srdanović.