,,Školski susreti  Sipanje 2016” održaće se 2. juna u Sipanju, a u organizaciji  osnovnih škola ,,21 Maj” Goduša, ,, Šukrija Međedović”  Godijevo,  ,, Rifat  Burdžović Tršo” Lozna  i  ,,Miomir Đalović” Sušica. 

Vahidin Sijarić  član Organizacionog odbora kazao je da se ovo okupljanje i ranije  održavalo u mjestu Rudine, a ove godine planirmo da susrete ovih škola obnovimo.

-U budućnosti  imamo namjeru da ove susrete proširimo. Plan je da se susreti održe 2. juna 2016. godine, a u sklopu aktivnosti predviđeno je predavanje o značaju borbe protiv narkomanije. Tog dana će biti održana i sportska takmičenja u malom fudbalu, navlačenju konopa, bacanju kamena, a planiran i kros za djevojčice i dječake. Nakon pomenutih aktivnosti  biće priređeno druženje djece, a sve uz pomoć Turističke organizacije Bijelo Polje i  NVO  Euromost, kazao je Sijarić.

Predstavnik Turističke organizacije Bijelo Polje Duško Dangubić kazao je, da je ova aktivnost dio tradicije, jer su slična druženja održavana i u ranijem periodu na tom području.

-Ova akcija je u osnovi edukativnog, ali prije svega sportskog i zabavnog karaktera, koju će Turistička organizacija iskoristiti za promociju tog dijela naše opštine, kazao je Dangubić.

Almer Mekić predstavnik NVO ,,Euromost" kazao je, da se ova  NVO rado odazvala pozivu škola i da su uvijek spremni da se odazovu na svaki poziv.

-Ovo je izuzetno značajna manifestacija, a trebalo bi da se održava svake godine i kroz ovu manifestaciju će biti prezentovano seosko područje, koje je prelijepo, kazao je Mekić.

 Na konferenciji  su govorile Alisa Muratović učiteljica u OŠ ,, Šukrija Međedović” i učenica Milica Šarčević.