U Kolašinu je 21. maja ove godine u organizaciji Powerlifting Saveza Crne Gore i powerlifting kluba Gorštak iz Kolašina održano - Treće otvoreno prvenstvo Crne Gore u disciplini Bench press.

Bjelopoljac Blagoje Baošić je osvojio dvije zlatne medalje u kategoriji do 90 kilograma. Posle Balkanskog prvenstva održanog u Sarajevu početkom godine ovo je drugi veliki uspjeh Baošića koji je time potvrdio svoju svjetsku klasu u ovoj kategoriji.

Član power lifting kluba ‘’Lovćen’’ sa Cetinja, Baošić je kazao da je ispunio normu za Svjetsko prvenstvo koje će se održati 17. septembra 2016. godine u Knjaževcu, Republika Srbija.

Baošić je posle osvajanja zlata na Balkanskom prvenstvu gdje je postavio državni rekord i podigao 195 kg, na prvenstvu u Kolašinu oborio je i svoj lični rekord za 5 kg sa podignutih 200 kilograma.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina a trenira i u klubu ‘’Euro gym’’ iz Bijelog Polja.

– Ispunio sam očekivanja svih u klubu, mojih prijatelja i navijača, a što je najvažnije lično sam zadvoljan postignutim rezultatima. Za svjetsko prvenstvo ću se dobro pripremiti i nadam se da ću dostojno reprezentovati Crnu Goru i svoj grad Bijelo Polje.

U pripremama za ovo treće otvoreno prvenstvoCrne Gore najveću podršku sam dobio kao i uvijek od Opštine Bijelo Polje na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Žurićem, a istakao bih i značajnu podršku od firme ‘’Aka trade’’ iz Bijelog Polja koju vodi gospodin Balić.