Povodom 40 godina od objavljivanja prvog broja Bjelopoljskih novina, Radio Bijelo Polje je sinoć u hotelu "Franca" organizovao izložbu pod nazivom „Tragom vremena", koja prikazuje kako su se ove lokalne novine razvijale, od prvog broja koji je objavljen 1976. godine, do posljednjeg, 2003. godine.

„Organizacija ove izložbe tekla je uporedo sa pripremama Četvrte međunarodne konferencije, koju Radio Bijelo Polje u saradnji sa partnerima, organizuje na temu „Novi mediji nove mogućnosti", jer smo htjeli da povežemo istorijat jednog medija koji više decenija postoji u Bijelom Polju, sa temom ove konferencije. Svjedoci smo da klasični mediji, a posebno novine kao najstarije među njima, polako gube trku sa novim medijima, te smo htjeli na neki način, da prikažemo kako su se to razvijale ove lokalne novine istakla je glavna i odgovorna urednica Radija Bijelo Polje,Andrijana Rabrenović.

Na izložbi su govorili posljednji urednik Bjelopoljskih novina, Murat Ćorović i dugogodišnji novinar Radomir Perišić, dok se u ime osnivača prisutnima obratio predsjednik SO Džemal Ljušković.