U organizaciji Centra za razvoj nevladinih organizacija i Resursnog centra Bjelopoljski demokratski centar održava se drugi trodnevni trening za pisanje projekata, u okviru programa Jače NVO – jača demokratija, koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Izvršni direktor NVO,, Bjelopoljski demokratski centar Zdravko Janjušević kazao je da na treningu učestvuje 15 predstavnika nevladinih organizacija.

-Cilj je da nevladine organizacije steknu potrebna  zanja i vještine za pisanje prijedloga projekata, a predavač je Marina Vuković članica trenerskog tima Centra za razvoj nevaldinih organizacija. Na treningu učestvuju NVO iz Bijelog Polja, Berana, Petnjice i Gusinja. Ovo je treći i završni dan ovog treninga. NVO na lokalnom nivou nemaju izgrađene kapacitete za izradu projekata, a prije svega one koje su skoro osnovane, a ovaj trening će značajno ojačati kapacitete ovih organizacija. Polaznici će steći znanja na ovoj obuci, koja će im u praksi biti od velike koristi, kazao je Janjušević.