U mjestu Sipanje će se 1. juna sa početkom u 10 h, održati drugi po redu Školski susreti ,,SIPANJE 2017’’, sa čime je ova manifestacija prerasla u tradicionalnu.

Za ovogodišnje takmičenje prijavilo se čak 12 ekipa iz osnovnih škola sa područja opština: Bijelo Polje, Berane, Petnjica i Novi Pazar.

Ova manifestacije već se svrstava među najvećim međuškolskim sportskim takmičenjima u Crnoj Gori i regionu, a svojim sadržajem prerasta u regionalnu kategoriju, pa tako, ove godine imamo učešće učenika iz Osnovne škole ,,Meša Selimović Ribariće" iz Tutina.

Osnovne škole koje će učestvovati ove godine su: OŠ Šukrija Medjedović iz Godijeva (Bijelo Polje), OŠ Nedakuse (Bijelo Polje), OŠ  21 Maj (Goduša, Bijelo Polje), OŠ Milomir Djalović (Sušica, Bijelo Polje), OŠ Braća Ribar (Zaton, Bijelo Polje), OŠ Mahmut Adrović (Petnjica), OŠ Trpezi (Petnjica), OŠ Tucanje (Petnjica), OŠ 25 Maj (Vrbica, Petnjica),  OŠ Savin Bor (Petnjica), OŠ Vladislav Rajko Korać (Štitare, Berane),  OŠ Meša Selimović (Ribariće, Tutin).

Prošle godine, je ovo takmičenje okupilo oko 400 učenika i 100 nastavnika iz tri škole, koji su se družili kroz sportska nadmetanja u fudbalu, krosu, povlačenju konopca i bacanju kamena sa ramena.

Ove godine se očekuje prisustvo velikog broja mještana sa Bihorskog kraja, kao i građana iz opština Bijeloo Polje, Berane, Petnjica i Tutin, čije će škole učestvovati na ovoj školskoj manifestaciji.

Želimo naglasiti da ova manifestacija spaja ne samo djecu, već i kolektive ovih škola, koji će se taj dan zajedno družiti, što je još jedan dobar primjer ne samo meĐugranične saradnje već i primjer dobre saradnje školskih kolektiva na nivou četiri Opštine koje se graniče preko Bihorskog kraja, najavila je Alisa Muratović iz Organizacionog odbora ''SIPANJE 2017''.