U susret Svjetskom danu borbe protiv narkomanije danas je održan okrugli sto na temu ,, Prevencija narkomanije kod mladih“.

Sekretarka  Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić kazala je da je sa ciljem borbe protiv narkomanije 2010.godine potpisan Memorandum o saradnji sa Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja i Ministarstom unutrašnjih poslova - Područnom jedinicom  Bijelo Polje.

-Osim ovih institucija potpisali smo i Protokol o saradnji sa svim osnovnim  i srednjim školama u Bijelom Polju. Imali smo dobru saradnju i zajedno smo djelovali na terenu, ali te aktivnosti treba dodatno intezivirati. Narkomanija sve više uzima maha, prema istraživanjima broj korisnika psihoaktivnih supstanci je u kontinuiranom porastu, posebno među srednjoškolcima. U borbi protiv narkomanije značajna je saradnja i sa nevladinim organizacijama, kazala je Čikić.

Predstavnik Kancelarije za prevenciju narkomanije Dragoslav Šebek kazao je da treba veću pažnju  usmjeriti kako bi se zaštitila djeca koja su u riziku. Potrebna je brza reakcija kada se primijete prvi znaci narkomanije, istakao je Šebek.